Oasis Tea Zone Capitol Hill

The client came to us to design a new bubble tea cafe in an existing storefront in the Pike-Pine corridor. Our concept was to draw attention deep into the space, encouraging visitors to enter off the street. The challenge was to work with and within a partial remodel left behind from an earlier tenant improvement: a partial-height wall, and a three foot drop dividing the back of the space from the front. To keep construction costs low, we incorporated this existing condition into the design rather than tearing it out: replacing the partial-height wall with an open railing, and developing an eye-catching point of sale comprised of a walnut wood slat canopy and blue stained wood to draw visitors into the space.

The goal of the project was to not only create a successful space that sells bubble tea, but also to design a project that builds on the visual style of the neighborhood with a clean and simple material palette that melds with the fresh aesthetic of Capitol Hill.

Another point of visual interest in the space is a commissioned installation on the exposed concrete wall in the front seating area, by local favorite, Electric Coffin. This 3D mural came out of the client’s inspiration of streetscapes and urban spaces, connecting the cafe to the neighborhood, and providing visitors with a strong graphic to associate with the space.

This project was built out by GMD Custom.