Montlake Tudor

The owners of this beautiful home in Montlake desperately needed more space for their growing family. We gave them the breathing room they craved by putting an addition on the back of the house that extended the square footage across all three floors (basement, main floor and second floor). This allowed for a more spacious kitchen that opens to the backyard and offers plenty of natural light. We refreshed the existing cabinets with new paint and added more storage with built-in cabinets and a casual dining area with integrated bench seating. We also reconfigured the entire second floor to allow ample space for an airy master suite, plus two more bedrooms and a shared bathroom. In the basement, we lowered the floor to increase the ceiling height, and transformed it into a comfortable space for entertaining friends or relaxing with the family. The remodeled basement now includes a family media room with plenty of built-ins, a wet bar, a guest bedroom, and a bathroom.